ma. jul 22nd, 2024

MESSI 🦔🌈

Kleine egelmannetje Messi van 219 gram werd eind vorige week bij ons binnengebracht door dit dappere mannetje en zijn grote zus. Ze zagen de kleine overdag rondlopen en twijfelden geen moment: dit egeltje is te klein om nu alleen rond te lopen. We hebben egeltje Messi helaas niet kunnen redden, maar we troosten ons met de gedachte dat hij warm, droog, zonder pijn en met een vol buikje is heengegaan.

Vorige week was het nog korte broeken weer; nu is het ineens binnen-blijf-onder-een-dikke-fleecedeken-weer. Hier hebben (oa) onze stekelige vriendjes enorm veel last van. Er was in de natuur al niet veel te vinden, dus deze kou kunnen veel egeltjes niet aan, en de kleuters en pubertjes, die nog maar een paar weken oud zijn, al helemaal niet.

Wat kunt u doen?
Maak beschutte warme droge plekjes in de tuin. Een egelhuis met hooi of fijn stro is ideaal, maar een vierkant van stenen (met een opening) met een plank erop is ook al iets.
En zet water neer en droge kattenbrokjes, bij voorkeur met kipsmaak.
Bij twijfel, bel de lokale opvang voor advies!!

Laten we ze alsjeblieft met z’n allen helpen, zodat de generaties na ons niet hoeven te vragen: een egel? Wat is dat?

 

Egelopvang Zoetermeer