ma. jul 22nd, 2024

De politie heeft het signalement verspreid van een man die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijke schietincident in Rotterdam en een steekpartij afgelopen nacht. Het gaat om Bretly Dorder. Dorder wordt beschouwd als ‘uiterst vuurwapengevaarlijk’, aldus de politie.

“Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen.”

Het dodelijke schietincident was vorige week vrijdag in een woning aan het Handelsplein in Rotterdam-Feijenoord. De hulpdiensten kwamen toen af op melding van een brand, die vrij snel kon worden geblust. De brandweer ontdekte het slachtoffer tijdens het doorzoeken van het pand. Hij bleek een schotwond te hebben. Volgens de Telegraaf werkte het slachtoffer als psychiater in Nieuwegein.

Het steekincident was afgelopen nacht in Zutphen. De politie laat weten dat daarbij ‘iemand gewond is geraakt’.

Volgens de politie gebeurt het maar af en toe dat een naam en foto van een verdachte wordt gepubliceerd. “Dat is een enorme privacy-inbreuk, maar deze persoon vormt een gevaar voor de maatschappij. We hebben informatie dat hij vuurwapengevaarlijk is en hij schuwt het niet om geweld te gebruiken. De kans op herhaling is aanwezig, vandaar dat we nu zijn naam en foto delen”, zegt een politiewoordvoerder.

De politie verzoekt iedereen die weet waar Bretly Dorder is, om direct 112 te bellen.

Bron: RTL Nieuws