do. jul 25th, 2024

REGEREN BETEKENT NU KIEZEN ✅️

– Binnen natuurlijke grenzen en voor iedereen-
DuurSamen Zoetermeer organiseert samen met Het Debatbureau en het Alfrink College op woensdagavond 8 november een verkiezingsdebat. Tien politieke partijen zijn uitgenodigd om hun ideeën voor de Tweede Kamerverkiezingen met elkaar te bespreken.
Op woensdagavond 8 november vanaf 19:30 uur gaan de politieke partijen met elkaar in gesprek in het Alfrink College, De Tweede Kamerverkiezingen op 22 november lijken dit keer extra belangrijk. Problemen die nog niet zijn aangepakt, vragen om oplossingen. Het slecht functioneren van de overheid mag niet meer op de samenleving worden afgewenteld. De afstand tussen politiek en samenleving is heel groot. Nieuwe politieke partijen zijn in opkomst. Daarom is het erg belangrijk dat kiezers goed geïnformeerd worden!
DuurSamen heeft daarom BBB, CDA, CU, D66, GL/PvdA, NSC, PVV, PvdD, SP en VVD uitgenodigd, samen met lokale of regionale kandidaten, om deel te nemen aan het gesprek. Vier kandidaten zijn afkomstig uit Zoetermeer.
Dit gesprek is anders dan normaal omdat:
Het samen met het Alfrink College wordt georganiseerd. Het gaat namelijk over de toekomst van de generatie van deze scholieren.
Experts uitgenodigd worden om de lokale kant van de landelijke problemen uit te leggen.
Er is tussendoor muziek is om een feestelijke sfeer te creëren.
Er zijn tafels waar je informatie kunt krijgen van de politieke partijen en de experts.
*Het precieze programma van het verkiezingsgesprek staat nog niet helemaal vast. De kandidaten zijn nog niet bekend en samen met Het Debatbureau wordt het gesprek voorbereid. Voor 1 november zullen er meer details bekend zijn.
Het bijwonen van het gesprek (in persoon of via een livestream) is gratis, maar aanmelding is wel nodig.

Voor vragen, opmerkingen of aanmeldingen kun je een e-mail sturen naar info@duursamenzoetermeer.nl, naar het secretariaat van DuurSamen Zoetermeer.
Wanneer: 8 november
Waar: Werflaan 45, 2725 DE Zoetermeer.
Tijd: 19:30