do. jul 25th, 2024

Vanmiddag reden collega’s van de rijopleiding over de A12 links richting Den Haag. Hierin zaten collega’s die voor de voortgezette rijopleiding een profcheck hadden en reden met een snelheid van ongeveer 180 km/h.

Tot hun verbazing werden zij links, over de redresseerstrook, ingehaald met een snelheid van ver boven de 200km/h. Hierna haalde de bestuurder met deze snelheid links en rechts voertuigen in met alle gevaren van dien.

Wij hoorden de melding en hebben het genoemde voertuig met twee SIV’s opgewacht om op alle acties te kunnen anticiperen.

Nadat wij het voertuig met lichte dwang naar de afrit hadden gebracht, raakten wij in gesprek met de bestuurder. Na de invordering van het rijbewijs van de bestuurder, verklaarde deze wel te weten wat hij deed. Hij was van mening dat zijn rijgedrag niet gevaarlijk is geweest, want hij had al ruim twee jaar zijn rijbewijs.

Als u denkt dat het niet gekker kan moeten wij u teleurstellen. De jongen gaf aan dat hij in beroep zou gaan, want hij had zijn rijbewijs binnen twee weken weer nodig. Hij moet namelijk bij het IBKI (instituut dat o.a. rij instructeurs examineert) examen doen voor rijinstructeur.

De bestuurder kan een proces-verbaal te tegemoet zien voor de snelheidovertreding en zal voor zijn rijgedrag worden aangemeld bij het CBR voor de educatieve maatregel gedrag.

#doeffnormaal #wegpiraat #verkeershufter #waakzaam #dienstbaar #dh247 ^FO

@obt_rijvaardigheidstraining
@cbrnl
@verkeersofficier