ma. jul 22nd, 2024

Cold Case Den Haag: Urvin is sinds 2004 vermist

Datum delict:
24-09-2004

Urvin Brandborg al vijftien jaar vermist

https://youtu.be/eGeTaNUdmUg?si=_6ee5fLPak46KKRd

Den haag
29-10-2019, 20:41

Al ruim vijftien jaar is er niets meer vernomen van de destijds 27-jarige Urvin Brandborg. De van oorsprong Antilliaanse inwoner van Den Haag verdween op 24 september 2004.

Hace ya más de quince años que no se sabe nada del paradero de Urvin Brandborg, quien en ese entonces tenía 27 años. Este habitante de La Haya, de origen antillano desapareció el 24 de septiembre de 2004.

En la parte inferior de esta página puede usted volver a mirar el ítem con subtítulos en español.

Mogelijk ligt de oplossing bij mensen die in 2004 actief waren in het drugscircuit. Dat is voor de politie niet meer relevant; het gaat er nu om dat de familie van Urvin Brandborg eindelijk duidelijkheid krijgt.

Geef het alstublieft door, desnoods anoniem via Meld Misdaad Anoniem: bel 0800-7000 of vul het online meldformulier in.

Drugssmokkel
Ondanks dat Brandborg uit het criminele circuit probeerde te blijven, kwam hij er door financiële problemen toch in terecht. Destijds reisde hij vermoedelijk geregeld naar het buitenland om drugs naar Nederland te smokkelen.

Dominicaanse Republiek
De laatste bestemming van Urvin Brandborg was mogelijk de Dominicaanse Republiek. Mogelijk is hij met een vals paspoort in het vliegtuig gestapt, maar dit is niet met zekerheid vast te stellen.

Brandborg heeft op 24 september 2004 een merkwaardig telefoontje gepleegd naar zijn zus. Hierin vertelde hij veilig te zijn aangekomen, maar daarna werd de verbinding verbroken.

Wie weet meer?

Urvin Brandborg kende veel mensen en hing regelmatig rond bij station Hollands Spoor in Den Haag. De politie vermoedt dat er mensen zijn die meer weten over zijn vermissing.
Heeft u een idee wat er met Urvin Brandborg is gebeurd? Neem alstublieft contact op met de politie.
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459800

https://opsporingverzocht.avrotros.nl/amp/urvin-brandborg-al-vijftien-jaar-vermist/

————————————————————————

Cold Case Urvin Brandborg (27): ‘Het begin van de oplossing ligt in Den Haag’

De politie verspreidt in 2019 in Nederlandse gevangenissen weer kalenders met onopgeloste misdrijven. DHC neemt de vijf ‘Haagse zaken’ onder de loep. In deel 5 (slot): de mysterieuze verdwijning van Urvin Brandborg in de Dominicaanse Republiek. ‘Het begin van de oplossing ligt in Den Haag’

06-07-2019 11:51 Door Kim Andriessen

Schiphol, vrijdag 24 september 2004. De 27-jarige Hagenaar Urvin Brandborg stapt in het vliegtuig naar de Dominicaanse Republiek, in het Caribisch gebied. Een dag later belt hij vanuit de hoofdstad Santo Domingo naar zijn zus in Den Haag om te vertellen dat de reis goed is gegaan en dat zij zich geen zorgen over hem hoeft te maken.

Het bleek het laatste levensteken van Urvin Brandborg. De geboren Antilliaan is al bijna vijftien jaar spoorloos. “Waarschijnlijk is hij het slachtoffer van een misdrijf geworden,” vertelt Leo Simais, leider van het Haagse coldcaseteam dat de zaak-Brandborg opnieuw tegen het licht houdt. “Wij weten dat Urvin in het criminele circuit actief was, betrokken was bij de handel in verdovende middelen.”

Simais heeft een vermoeden wat Urvin Brandborg, die een woning in de Govert Bidloostraat (Valkenboskwartier) had, is overkomen in 2004. “Het is aannemelijk dat Urvin naar de Dominicaanse Republiek ging voor criminele activiteiten. Zo zou het kunnen dat hij bolletjes had geslikt voordat hij vertrok. Misschien is een van deze drugsbolletjes geknapt of is er iets anders misgegaan rond het drugstransport.”

Hoewel het laatste levensteken van Urvin Brandborg uit het Caribisch gebied kwam, richt Simais’ onderzoek zich sterk op Den Haag. “Natuurlijk werken wij samen met de autoriteiten in de Dominicaanse Republiek, maar het begin van de oplossing ligt hier in de stad, daarvan ben ik overtuigd. Kijk, als Brandborg inderdaad voor zijn ‘werk’ naar de Dominicaanse Republiek vertrok, heeft hij zijn opdracht van personen in Den Haag gekregen. Wat ook kan, is dat hij met een vervalst paspoort wél is teruggekomen en hem hier iets is overkomen. Er moeten hier in de stad mensen zijn die weten wat er met hem is gebeurd. En ik begrijp dat het moeilijk is om met de politie te praten over criminele activiteiten, dat de angst voor represailles groot is. Maar ik hoop toch dat mensen deze stap durven zetten, desnoods anoniem.”

Laatste hoofdstuk
Wat ook niet meehelpt, is de gunfactor. Een tipgever voelt zich waarschijnlijk emotioneel sterker betrokken bij de verdwijning van een 7-jarige, onschuldige jongen (de zaak-Jair Soares die twee weken geleden hier is besproken) dan bij de vermissing van een criminele man.

“Dat kan misschien zo zijn, maar ook Urvin Brandborg heeft familie die hem al jaren zoekt. Zijn zus leeft al meer dan veertien jaar in enorme onzekerheid,” verzucht Simais. De politieman tikt bedachtzaam met een paperclip tegen de foto van Urvin Brandborg op de coldcasekalender, die voor hem op tafel ligt.

Simais is even stil. Dan vervolgt hij: “Ook zijn leven is een boek, ook zijn laatste hoofdstuk moet geschreven kunnen worden. Waar ligt hij begraven? Wat is er met hem gebeurd? Wat is er nu mooier dan familieleden antwoorden op deze prangende vragen te geven? Je hebt slachtoffers in alle soorten en maten, maar iedere nabestaande verdient dezelfde aandacht. Een gesprek met de zus van een verdwenen crimineel is net zo moeilijk als met de moeder van een vermist kind. Dat maakt voor mij geen verschil. En ik hoop voor tipgevers ook niet.”

Wilt u een tip doorgeven? Dan kunt u mailen naar coldcase@politie.nl of bellen met 0800-6070. Dit kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met de redactie van DHC: redactie@denhaagcentraal.net

Cold Case Urvin Brandborg (27): ‘Het begin van de oplossing ligt in Den Haag’

———————————————————————

Cold Case Den Haag: Urvin sinds 2004 vermist

Laatste update: 16-01-2019 | 14:36
Zaaknummer: 41
Datum delict: 24-09-2004
Plaats delict: Den Haag

De 27-jarige Urvin Brandborg zou op 24 september 2004 op vakantie gaan naar Santo Domingo, Dominicaanse Republiek. Een dag later belt hij zijn zus en zegt dat hij goed is aangekomen. Zij hoeft zich geen zorgen te maken. Daarna heeft zij niets meer van hem gehoord.

Later is duidelijk geworden dat Urvin inderdaad is afgereisd naar Zuid-Amerika. Mogelijk heeft hij een vervalst paspoort gebruikt. De familie van Urvin doet er alles aan om uit te zoeken waar hij is. Ook de ambassade in de Dominicaanse Republiek helpt mee. Net als de stichting Epafras, die contacten heeft met Nederlandse en buitenlandse gevangenissen. Het is bekend dat Urvin in criminele kringen verkeerde. De enig overgebleven zus van Urvin weet nog altijd niet wat er met haar broer is gebeurd. Na 14 jaar laat haar dat nog steeds niet los. Kunt u haar helpen?

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2019/06-den-haag-urvin-sinds-2006-vermist/den-haag—urvin-sinds-2004-vermist.html