do. jul 25th, 2024

Marga Smolders is enorm geschrokken. Haar kat, DJ Karel, is gisteren overleden nadat er vuurwerk in zijn achterwerk is gestopt. “Zo lief en dan op deze manier aan je einde moeten komen.”

DJ Karel liep rond in IJsselstein, bij het park en de huizen grenzend aan de Hogebiezen. Toen de kater zich gisteren – na een nacht niet thuis geweest te zijn – opmerkelijk gedroeg, heeft baasje Marga hem meegenomen naar de dierenarts.

Tien centimeter darm weg
“Die onderzocht hem en zag dat er rondom zijn anus haar weggeschroeid was. Zijn achterste was ook veel groter dan normaal: wel drie bij drie centimeter”, zegt Marga tegen het AD. Daarnaast was er tien centimeter van zijn darm weggebrand.

Marga is erg verdrietig om de dood van haar kater. “Zo lief en dan op deze manier aan je einde moeten komen”, schrijft ze op Facebook. Ze is op zoek naar de daders van de lage actie. “Wie weet iets of heeft iets gezien?”

Boodschap
Daarnaast geeft Marga een waarschuwing mee voor andere katteneigenaren: “Houd uw kat rond deze tijd binnen.”