di. jul 23rd, 2024

Vondst mogelijk drugslab in Zoetermeer.
Op maandag 11 december troffen we in een bedrijfspand in Zoetermeer allerlei producten aan die mogelijk zijn gebruikt voor de productie van harddrugs, waaronder chemische stoffen, jerrycans, pannen en maatbekers. We hebben het materiaal inmiddels veiliggesteld en doen verder onderzoek naar mogelijke verdachten. Drugslabs hebben meer impact op een buurt dan je misschien zou denken. Er is ontploffingsgevaar omdat er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Er komt altijd een speciaal team om een drugslab veilig te kunnen ontmantelen. Dat wil je dus niet in de buurt van je woning of bedrijf willen hebben.
Op welke signalen kun je letten?
> Om te voorkomen dat je vanaf de straat iets ruikt zitten ramen en deuren meestal opvallend goed afgesloten
> Er hangen vaak veel camera’s rondom een pand waar een drugslab zit
> Als je iets ruikt, kan dat een zoete/weeïge geur zijn (lijkt op anijs) of juist de chemische geur van aceton
> De bezoekers van een drugslab gedragen zich schichtig en kijken veel om zich heen
Zie jij signalen in je buurt die zouden kunnen passen bij een drugslab? Geef die dan altijd door via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.