ma. jul 22nd, 2024

Wie aandacht vraagt…

Vanmiddag werd door agenten een actie gehouden op personen en panden die mogelijk in verband worden gebracht met drugsgerelateerde criminaliteit.

Tijdens deze actie speelde een 26 jarige man zichzelf in de kijker toen hij met de auto behoorlijk sportief door de wijk Meerzicht reed. Bij het zien van het rode politie stopbord ging de man er als een haas vandoor en haalde halsbrekende toeren uit door met hoge snelheid over voet en fietspaden te rijden. Op de Meerzichtlaan met het Leiwater kwam de dollemansrit tot een einde toen de man een aanrijding veroorzaakte met een onopvallend politievoertuig. Een laatste poging om nog te voet te vluchten was kansloos.
Het gehele politieteam wat belast was met de drugsactie had zich inmiddels om de man heen verzameld en hij kon daarom even verderop worden aangehouden.

Bij de fouillering werd in het ondergoed van de verdachte een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Hij bleek daarnaast niet in het bezit van een rijbewijs en werd positief getest op het rijden onder invloed van verdovende middelen. De verdachte is ingesloten en zal zijn roekeloze en zeer gevaarlijke rijgedrag mogen verantwoorden bij de rechter.

Politie Zoetermeer zet hoog in op de aanpak van drugscriminaliteit. Heeft u informatie met betrekking tot dit soort zaken? Meld dit via 0900-8844 of anoniem 0800-7000 ^RV