do. jul 25th, 2024

Sportschool Da Graca wint prijzen op het NK kata

Vandaag heeft sportschool Da Graca deelgenomen aan het NK kata. 12 deelnemers van sportschool Da Graca streden voor de eerste plek om Nederlands kampioen kata te worden in hun eigen categorie. Het toernooi was druk bezocht met deelnemers uit België, Wales Engeland en Nederland.

Keyan moest als eerste de mat op van sportschool Da Graca. Keyan deed voor het eerst mee aan de kata wedstrijden
Hij liep 2 goede kata’s en eindigde netjes bij de top 8 in zijn categorie blauwe band. Daarnaast wist hij ook nog de debutanten. Prijs te winnen. Ook Niesje, Michael,Thomas, Ellinoor en Amber liepen ook allemaal goede kata’s. Ze zijn allemaal geëindigd in de top 8 van Nederlandse kata kampioenschappen.

Jens deed mee in de categorie bruinen banden t/m 16 jaar. Jens heeft een knappe 2e plaats weten te behalen. Solina deed ook mee aan dezelfde categorie. Solina behaalde zelfs de finale. Ze kan terugkijken op een mooie 4e plaats. Amber deed mee in de categorie groenen banden bij de volwassenen. Ze liep haar kata’s erg goed. En heeft een mooie 5e plek behaald in haar categorie.

Sensei Anthony en sensei Rick zaten samen ook in de zelfde categorie. Sensei Rick heeft zijn kata’s goed gelopen. Er waren dan ook veel goede tegenstanders uit verschillende landen. Sensei Rick eindigden bij de laatste 8 deelnemers. Sensei Anthony haalde de finale en heeft een mooie 3e plaats naar huis meegenomen.

Rishaan deed ook mee aan de categorie groene band jeugd. Rishaan liep zijn kata’s erg strak en met veel power. Rishaan mag zichzelf Nederlands kata kampioen noemen in zijn categorie groene band.

Daarnaast hadden we als sportschool ook nog 3 teams die meededen aan het onderdeel groeps kata. Michael, Rishaan en Thomas zaten samen in een poule met Jens, Niesje en Solina. Michael, Rishaan en Thomas werden eerste. En Jens, Niesje en Solina behaalde een mooie tweede plaats. Sensei Anthony, sensei Rick en Senpai Lyanne deden ook mee aan het onderdeel groeps kata en verdiende een mooie 3e plek.

Ook waren er natuurlijk weer scheidsrechters nodig voor het kata toernooi. Senpai Antoinette, senpai Anjay, Senpai Lyanne waren heel de dag scheidsrechter op het NK kata.

Sensei Erwin en Edith waren de coaches van de dag en hebben heel de dag de vechters begeleid.

Sportschool Da Graca heeft zich weer goed ingezet op het NK kata!