do. jul 25th, 2024

Pro Patrianen succesvol op de trampoline

De tweede plaatsingswedstrijd voor de 2e en 3e divisie trampolinespringen werd gehouden op zaterdag 9 maart in Bunschoten. Hier werd wederom gestreden voor een plek op het Nederlands Kampioenschap dat in juni in Ahoy gehouden wordt. In een reeks van drie wedstrijden gelden de beste 2 wedstrijden.
De 35 atleten van GV Pro Patria wisten in totaal 28 medailles mee te nemen naar huis, voor zowel individueel als bij het synchroon springen. De springers van GV Pro Patria presteerden in bijna alle categorieën uitstekend en lieten mooie en stabiele oefeningen zien.
In totaal werden bij het individuele springen 6 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles gewonnen. Bij het synchroon springen, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk gelijk te springen, wisten de Pro Patrianen 6 keer goud, 5 keer zilver en 2 keer brons te winnen.
Ondanks dat er nog 1 plaatsingswedstrijd te gaan is op 20 april in Soest, is het sommige sporters al gelukt om twee keer de hoogste score te behalen en daarmee dus al een ticket voor het Nederlands kampioenschap.
Foto: Zahra, Norah en Linde