wo. jul 24th, 2024

Harpe Davids Indoor Percussion (H!P) wint de titel van Marching A-Class Champion 2024 tijdens de CGN United Championships

In een seizoen vol spanning, intensieve trainingen en wedstrijden is Harpe Davids Indoor Percussion (H!P) gekroond tot kampioen van Nederland bij de CGN Championships 2024. Afgelopen zaterdag, in een adembenemende finale, wisten de leden met hun show “Vertigo” hun positie aan de top te behouden door zowel tijdens de prelims als de finals de eerste plaats te veroveren.

Vanaf het allereerste moment van het seizoen zijn de leden van H!P met grote toewijding met deze show aan het werk gegaan. Tijdens de trainingen werden flinke inspanningen van de leden gevraagd om hun show naar een hoger niveau te tillen om uiteindelijk te kunnen schitteren op het grootste podium van de CGN Championships. H!P heeft deze kans met beide handen aangegrepen en mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Henry van Maanen, een van de staffleden en voorzitter, zegt hierover: “Het is een onbeschrijflijk gevoel dat we Nederlands Kampioen zijn. Dit seizoen was een waanzinnige rit, gekenmerkt door goed gearrangeerde muziek, een sterk visueel product en fantastisch teamwork. Elk stafflid en lid van H!P heeft een onschatbare bijdrage geleverd aan dit ongekende succes. Ook zijn we verheugd met de grote hulp van de supportstaff en vrijwilligers die onder andere aan uniformen en decors hebben gewerkt.”

De andere units van Harpe Davids met de naam Passie winterguard eindigden na promotie van de A Class naar de Open Class op een 5e plaats met aansluiting bij de rest van het deelnemersveld. De Passie Cadets bereikten met hun geweldige show over Scrabble de derde plaats in de Cadet Class. Hiermee kijkt de gehele vereniging terug op een zeer geslaagd winterseizoen.

De CGN Championships vormen het hoogtepunt van het CGN-seizoen. Het is een hele dag vol met het beste wat Nederland én Europa te bieden hebben op het gebied van winterguard, indoor winds en indoor percussion. Je ziet units uit Nederland, Zweden, Italië, België, Engeland, Duitsland en Frankrijk.
Voor meer informatie over H!P en de andere afdelingen van Harpe Davids, kunt u terecht op www.harpedavidszoetermeer.nl