ma. jul 22nd, 2024

Moeder met kind op de achterbank rijdt, onder invloed van alcohol en drugs dwars over een rotonde.
Moeder en dochter blijven ongeschonden, het voertuig komt er minder goed vanaf.

Moederliefde?

Op vrijdagavond 27 oktober kregen wij meerdere meldingen dat er op de Amerikaweg een auto rechtdoor over een rotonde zou zijn gereden. Het voertuig werd niet direct aangetroffen maar korte tijd later ontvingen wij een melding dat er op de Muzieklaan een voertuig zou rijden die aan de voorzijde volledig in de kreukels zou zitten. In eerste instantie werd ook nu het voertuig niet aangetroffen. Echter waren wij volhardend en hebben positie ingenomen bij het adres van de tenaamgestelde. Ons geduld werd al snel beloond want korte tijd later zagen wij het voertuig aan komen. Dit was ook niet te missen want de bumper sleepte over de grond, de spiegel deed het ook niet meer en ook aan de rechter achterzijde zat een behoorlijke deuk. Tijd voor een stopteken, een controle en een goed gesprek leek ons.

De bestuurster van het voertuig stapte direct uit en wij begrepen al snel waarom. De walm van alcohol rondom haar was niet de verbloemen en ook haar motoriek deed ons gelijk vermoedden dat deze mevrouw (veel) te diep in het glaasje had gekeken. En dit bleek ook zo te zijn want deze dame blies een G/F indicatie, de hoogst haalbare score. Ook de drugstest was positief op het gebruik van cannabis.

In de tussentijd is er op de locatie van de aanrijding een onderzoek gedaan. Hier waren goederen aangetroffen welke bij het voertuig bleken te horen waardoor deze dame ook verdachte werd van een verlaten plaats ongeval. Genoeg om mevrouw een enkele reis naar ons resort aan te bieden.

Dit soort dingen gebeuren, hoe vervelend ook, helaas wel vaker. Wat het nu echter uniek en diep triest tegelijk maakte, is het feit dat de dochter van 12 jaar oud huilend en in doodsangst op de achterbank zat. Onder haar voeten lagen de blikken bier van haar moeder. Ons politiehart maakte ons op dat moment boos en verdrietig tegelijk. Hoe kan je dit doen?! Na dit meisje gerust te hebben gesteld en overgedragen te hebben aan het eigen zorgkader, hebben wij ook een zorgmelding opgemaakt voor dit meisje. Dit houdt in dat er mogelijk ook nog hulp komt vanuit de zorginstanties voor zowel het kind als voor de moeder.

Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. RB

Bron Politie eenheid Zoetermeer