wo. jul 24th, 2024

NIEUW THEATER MOET ZO SNEL MOGELIJK OPEN

 

Theatergroep Greg en Baud moet door Burgemeester en Wethouders geholpen worden om zo snel mogelijk open te gaan. Het amateurgezelschap was dakloos nadat in 2017 de gemeente het oude Miss Etam gebouw liet slopen, tot grote onvrede van veel inwoners omdat de grond tot op de dag van vandaag nog braak licht.

Inmiddels heeft Greg en Baud een nieuw onderkomen gevonden, de vrijwilligers bouwen een compleet theater in het voormalige Dutch Waterdreams. Helaas loopt men daar tegen regels en vergunningskwesties aan die volgens de Gemeenteraad Zoetermeer zo snel mogelijk opgelost moeten worden.

De opdracht van de raad aan B&W om Greg en Baud daarmee te helpen werd gisteren in een motie van PvdA Zoetermeer, Zoetermeer Vooruit, GroenLinks Zoetermeer, D66 Zoetermeer, SP Zoetermeer, en de De Zoetermeerse VVD gegeven.

 

De komt van een eigen ruimte met hogere beschikbaarheid maakt amateurtoneel in de stad weer mogelijk. Het Stadstheater heeft onvoldoende capaciteit om naast haar reguliere voorstellingen anderen structureel te huisvesten, en het CKC is beperkt geopend en in vakanties gesloten. Toch wist Greg en Baud afgelopen week nog een meermaals uitverkochte productie te draaien in het Stadstheater met de musical Doornroosje.

Wanneer het nieuwe theater opengaat is vooralsnog onbekend.

bron https://www.facebook.com/ZFMzoetermeer