wo. jul 24th, 2024

Pro Patria Nederlands Kampioen Trampolinespringen

Oss – Zaterdag 16 december vonden de Nederlandse Kampioenschappen trampolinespringen voor teams plaats in Oss, voor alle divisies. Het was de laatste wedstrijd van het jaar.

https://youtube.com/shorts/ndTX4XlyjVk?si=OxswFtsE1kbZL9oe

In de eerste divisie was er één team gevormd door Fiënna, Rosanna, Elin en Denise. Bij de plaatsingswedstrijden wisten zij hun concurrenten achter zich te laten en hadden daarom de lat hoog liggen. De voorronde was nog spannend vanwege twee fouten die werden gemaakt. Toch wisten ze zich als eerste te plaatsen voor de finale. Hier wisten de dames hun zenuwen in bedwang te houden en sprongen foutloos de finale. Met meer dan drie punten verschil op nummer twee werden zij Nederlands Kampioen.

Ook in de tweede divisie had Pro Patria twee teams die mochten deelnemen aan het NK. Het team bestaande uit Layla, Zahra, Linde en Lara werd 12e van de 15. Het team met Bente, Marwa en Valery werd, ondanks dat ze teamgenoot Xiunan moesten missen vanwege een blessure, zeer verdienstelijk zevende.

In de derde divisie had Pro Patria twee teams die zich voor deze wedstrijd hadden geplaatst. Het team van Nora, Ava, Sara en Noë sprong met zijn drieën vanwege ziekte bij Nora. Ze hebben gestreden en een knappe 19e plek weten te veroveren.

Het tweede team bestond uit Zoë B, Eleonora, Zoë H en Sophie. Doordat alle vier de meiden prachtige oefeningen hebben neergezet, wisten ze zich te plaatsen voor de finale. Ze gingen als vierde, en tevens als jongste deelnemers in deze categorie, de finale in en werden uiteindelijk zeer knap zesde. Pro Patria kijkt met trots terug op het laatste seizoen van dit jaar!

Op de foto v.l.n.r.: Elin, Rosanna, Fiënna en Denise

https://vm.tiktok.com/ZGeNPoWtj/